Pórovo šunkový koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 150 g polohrubej múky, 100 g strúhaného ementálu, 75 g masla, 1 vajce, 1 menšiu cibuľu, 2 lyžice mlieka, soľ, estragón. Plnka: 500 g póru, 100 g prerastenej slaniny, 150 g šunky, 3 vajcia, 1,5 dl šľahačkovej smotany, mleté biele korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame so zmäknutým maslom, vajcom, najemno postrúhaným ementálom, soľou, mliekom, nadrobno pokrájanou cibuľou a medzi dlaňami rozmrveným estragónom. Vymiesime cesto, ktoré necháme odstáť asi 15 minút v chladničke. Šunku pokrájame na jemné rezance, rovnako pokrájame aj slaninu a pór. Najprv speníme pokrájanú slaninu, pridáme pór a šunku a spolu krátko podusíme. Zmes necháme vychladnúť. Formu (najlepšie kruhovú, môže byť tortová) vymastíme maslo a do nej vložíme rozvaľkané cesto. Cestom vystelieme nielen dno formy, ale aj bočné steny. Do vychladnutej plnky dáme rozšľahané vajcia so smotanou, osolené a okorenené, premiešame a vylejeme do formy vystlanej cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Môžeme podávať s omáčkou pripravenou s jarnej cibuľky, zmiešanej s bešamelovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 848
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

849

Podobné recepty:
  • Raffaello z ovsených vločiek

    Raffaello z ovsených vločiek

  • Grécka musaka

    Grécka musaka

  • Ananásové rezy II

    Ananásové rezy II

kuk