Mäsové loptičky zapekané v zelenine

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g mletého miešaného mäsa, 1 cibuľu, 1 lyžicu horčice, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 lyžice, strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón. 2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, 500 g brokolice, 500 g karfiolu, 150 g mozzarelly, 0,5 l zeleninového bujónu.

Postup

Krok 1

Cesnak prelisujeme, cibuľu nadrobno pokrájame a zmiešame s mäsom. primiešame horčicu, vajcia, soľ, korenie, citrónovú šťavu a strúhanku. Zo zmesi tvarujeme guľky vo veľkosti squashovej loptičky. 'Loptičky' vysmažíme v oleji, alebo ich upečieme v grile (nie úplne - budú sa ešte zapekať). Vriaci bujón zahustíme hladkou múkou (rozmiešanou v malom množstve studenej vody). Do vychladnutej omáčky zašľaháme žĺtok (prípadne dva). Zapekaciu misu vymastíme maslom. Na dno misy poukladáme vychladnuté 'loptičky', kocky mozzarelly a zmes na ružičky rozobraného karfiolu a brokolice. Zalejeme omáčkou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1013
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1014

Podobné recepty:
  • Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

    Pikantné rebierka podľa Nigelly Lawson

  • Hríbikové rizoto

    Hríbikové rizoto

  • Studená brusnicová omáčka

    Studená brusnicová omáčka

kuk