Mäsové loptičky zapekané v zelenine
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- 250 g mletého miešaného mäsa, 1 cibuľu, 1 lyžicu horčice, 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 4 lyžice, strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 1 citrón. 2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, 500 g brokolice, 500 g karfiolu, 150 g mozzarelly, 0,5 l zeleninového bujónu.
Postup
Krok 1
Cesnak prelisujeme, cibuľu nadrobno pokrájame a zmiešame s mäsom. primiešame horčicu, vajcia, soľ, korenie, citrónovú šťavu a strúhanku. Zo zmesi tvarujeme guľky vo veľkosti squashovej loptičky. 'Loptičky' vysmažíme v oleji, alebo ich upečieme v grile (nie úplne - budú sa ešte zapekať). Vriaci bujón zahustíme hladkou múkou (rozmiešanou v malom množstve studenej vody). Do vychladnutej omáčky zašľaháme žĺtok (prípadne dva). Zapekaciu misu vymastíme maslom. Na dno misy poukladáme vychladnuté 'loptičky', kocky mozzarelly a zmes na ružičky rozobraného karfiolu a brokolice. Zalejeme omáčkou a zapečieme v rúre, vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.