Kávový nákyp

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 10 g kávy, 1 dl vody, 70 g hrubej múky, 30 g tuku, 90 g cukru, 3 žĺtky a 3 bielka.

Postup

Krok 1

Z pomletej kávy a horúcej vody pripravíme šálku kávy, ktorú po pár minútach precedíme. Do vychladnutej kávy primiešame múku, tuk a za stáleho miešania privedieme do varu. Varíme tak dlho, až sa cesto neprilepuje na dno kastróla. Kašu necháme vychladnúť a do vychladnutej zamiešame žĺtky. Z bielok ušľaháme tuhý sneh apo častiach doň zašľaháme cukor. Sneh zľahka primiešame do kaše. Preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 816
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

817

Podobné recepty:
  • Hroznové rezy

    Hroznové rezy

  • Šalát z červenej kapusty s hroznom

    Šalát z červenej kapusty s hroznom

  • Talianska baklažánová torta

    Talianska baklažánová torta

kuk