Kalerábová polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 kaleráby, 2 lyžičky masla, 1 cibuľu, 2 dl bieleho vína, 4 rajčiny, zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, korenie karí, 1 lyžičku oragana, 200 g šampiňónov, 50 g olív, 50 g posekaných orechov, 2 dl smotany, zväzok žeruchy.

Postup

Krok 1

Kaleráb a cibuľu pokrájame a podusíme na masle, podlejeme vínom, pridáme ošúpane, pokrájané rajčiny, zalejeme vývarom, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme papriku, korenie karí a oregano. Varíme asi 10 minút, pridáme pokrájané šampiňóny, olivy a orechy a ešte povaríme. Hotovú polievku posypeme pokrájanou žeruchou. Podávame s lyžičkou smotany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1025
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1026

Podobné recepty:
  • Tekvicová polievka

    Tekvicová polievka

  • Jablková torta – bleskovka

    Jablková torta – bleskovka

  • Pečeňová omeleta

    Pečeňová omeleta

kuk