Rezancový šalát

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 100 g rezancov, olivový olej, 200 g mletého bravčového mäsa, zmes piatich rozličných korenín, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 lyžičky cukru, 1 hrsť kreviet akejkoľvek veľkosti (olúpané a zbavené žiliek), 1 hrsť nahrubo nasekaných arašidov, 1 zväzok nasekanej jarnej cibuľky, 1 zväzok nasekaného koriandru, 1 zväzok nasekanej mäty, 2 kúsky čerstvého zázvoru veľké asi ako palec, 2 červené nakrájané chilli papričky aj so semiačkami, šťavu z dvoch limiet, 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky.

Postup

Krok 1

Rezance uvaríme podľa návodu na obale a vodu zlejeme. Zohrejeme olej na panvici a opražíme na ňom mleté mäso do svetlohneda, spolu s koreniacim práškom. Pridáme cesnak, cukor, krevety a arašidy. Všetky ostatné suroviny (cibuľku, koriander, mätu, zázvor, chilli papričky, limetovú šťavu) zmixujeme na dressing. Uvarené rezance pridáme k mäsu a krevetám a dochutíme trochou sójovej omáčky a olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Špargľový šalát

    Špargľový šalát

  • Cestovinový šalát

    Cestovinový šalát

  • Mäsový šalát so zeleninou po kazašsky

    Mäsový šalát so zeleninou po kazašsky

kuk