Tvarohová bábovka

2004-03-28

Ingrediencie

  • 3 žĺtky, 3 vajcia, 250 g margarínu, 250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 250 g mäkkého tvarohu, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, prípadne - podľa chuti - hrozienka, alebo posekané orechy, alebo postrúhanú citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Margarín, 3 žĺtky a práškový cukor dobre vymiešame, pridáme tvaroh, 3 vajcia a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Do cesta môžeme pridať umyté hrozienka, alebo posekané orechy, či postrúhanú kôru z citróna. Formu na bábovku dobre vymastíme, vysypeme hrubou múkou, a nelejeme do nej cesto a vo vyhriatej rúre pomaly pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. (Poslala Alena Krútková z Kriváňa).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 957
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

958

Podobné recepty:
  • Kyjevská sardinková nátierka

    Kyjevská sardinková nátierka

  • Rýchla pochúťka z arabského chleba

    Rýchla pochúťka z arabského chleba

  • Kuracie mäso s cesnakom a ananásom

    Kuracie mäso s cesnakom a ananásom

kuk