Odpaľované zemiakové gule

2004-03-08

Ingrediencie

  • 1,25 dl vody, 1,25 dl mlieka, soľ, 2 lyžice masla, 200 g hrubej múky, 400 g zemiakov, 2 vajcia, olej.

Postup

Krok 1

Do hrnca dáme vodu s mliekom, soľ, maslo a privedieme do varu. Za stáleho miešanie pridávame hrubú múku. Po krátkom varení necháme cesto vychladnúť a pridáme doň uvarené, pretlačené zemiaky a dve vajcia. Cesto dobre vypracujeme. Z cesta tvarujeme gule, ktoré v horúcom oleji vypražíme do ružova. Gule sú najlepšie so smotanovou omáčkou, k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 865
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

866

Podobné recepty:
  • Ochutené ovsené vločky

    Ochutené ovsené vločky

  • Omáčka so špargľou a krevetami

    Omáčka so špargľou a krevetami

  • Papriková polievka z Belgicka

    Papriková polievka z Belgicka

kuk