Vegetariánsky kelový závitok
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 hlávku kelu, 200 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžicu masla, 2,5 dl kyslej smotany, 1 vajce, 80 g vlašských orechov, 1 lyžicu majoránu, 1/2 lyžičky korenia kurkuma, 1 paradajkový pretlak, 1 cibuľu, soľ, mleté biele korenie, rascu, olej.
Postup
Krok 1
Veľké zelené listy kelu vložíme na dve až tri minúty do vriacej osolenej vody. Po vychladnutí rozklepeme tvrdé časti listov. Studené uvarené zemiaky na jemno postrúhame. Pridáme posekané orechy, na kocky posekané šampiňóny, soľ, mleté biele korenie, majorán, vajce, 1 lyžicu smotany, kurkumu a vymiešame. Hotovú plnku zabalíme do kelových listov. Zvyšok kelu pokrájame na menšie rezance, nadrobno pokrájame aj cibuľu. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, krátko osmažíme, prilejeme 1,5 dl vývaru alebo vody a pridáme pokrájaný kel. Dochutíme soľou, korením a rascou. Všetko to vylejeme na pekáč, poukladáme pripravené kelové závitky, ktoré potrieme kyslou smotanou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút.