Vegetariánsky kelový závitok

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hlávku kelu, 200 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 lyžicu masla, 2,5 dl kyslej smotany, 1 vajce, 80 g vlašských orechov, 1 lyžicu majoránu, 1/2 lyžičky korenia kurkuma, 1 paradajkový pretlak, 1 cibuľu, soľ, mleté biele korenie, rascu, olej.

Postup

Krok 1

Veľké zelené listy kelu vložíme na dve až tri minúty do vriacej osolenej vody. Po vychladnutí rozklepeme tvrdé časti listov. Studené uvarené zemiaky na jemno postrúhame. Pridáme posekané orechy, na kocky posekané šampiňóny, soľ, mleté biele korenie, majorán, vajce, 1 lyžicu smotany, kurkumu a vymiešame. Hotovú plnku zabalíme do kelových listov. Zvyšok kelu pokrájame na menšie rezance, nadrobno pokrájame aj cibuľu. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, krátko osmažíme, prilejeme 1,5 dl vývaru alebo vody a pridáme pokrájaný kel. Dochutíme soľou, korením a rascou. Všetko to vylejeme na pekáč, poukladáme pripravené kelové závitky, ktoré potrieme kyslou smotanou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1028
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1029

Podobné recepty:
  • Baklažán na smotane

    Baklažán na smotane

  • Hubové lasagne

    Hubové lasagne

  • Korenie lásky - kyslá kapusta s fazuľou + langoš

    Korenie lásky - kyslá kapusta s fazuľou + langoš

kuk