Americké pálivé krídla
2015-11-18- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Popis
Ochutnajte krídelka na pálivý spôsob. Americké krídelka môžeme podávať s pečivom.
Ingrediencie
- 1 kg kuracích krídiel
- olej
- soľ
- korenie
- 1 ks pomaranč
- 3 lyžica čili omáčky
- 15 g ďumbieru
- 1 lyžica balzamikového octu
- 1 lyžica pomarančovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- čili omáčku
- 1/2 lyžica balzamikového octu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ks pór
- soľ
- korenie
- bazalku
- 1 ks konzervu lúpaných paradajok
- 1 lyžica medu
Postup
Krok 1
Pripravíme si prvú marinádu zo šťavy jedného čerstvého pomaranča, soli, korenia, čili omáčky, zázvoru a oleja. Krídla namarinujeme, stačí krátko a vzápätí pečieme v rúre vyhriatej na 200°C až vznikne chrumkavá kôrka (asi 20 minút). Medzitým si pripravíme druhú marinádu z medu, balzamikového octu, pomarančovej šťavy, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a čili omáčky. Vymiešame, necháme odstáť.
Krok 2
Dip - omáčka: pór najemno nasekáme, pridáme posekané lúpané paradajky, pretlačený cesnak, ocot, soľ, korenie a bazalku. Vznikne príloha, ktorú budeme podávať ku krídlam. Upečené krídla ešte horúce vložíme do druhej - medovej marinády - čím vznikne lesklá kôrka. Podávame s dipom.