Americké pálivé krídla

2015-11-18

Popis

Ochutnajte krídelka na pálivý spôsob. Americké krídelka môžeme podávať s pečivom.

Ingrediencie

  • 1 kg kuracích krídiel
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • 1 ks pomaranč
  • 3 lyžica čili omáčky
  • 15 g ďumbieru
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • čili omáčku
  • 1/2 lyžica balzamikového octu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ks pór
  • soľ
  • korenie
  • bazalku
  • 1 ks konzervu lúpaných paradajok
  • 1 lyžica medu

Postup

Krok 1

Pripravíme si prvú marinádu zo šťavy jedného čerstvého pomaranča, soli, korenia, čili omáčky, zázvoru a oleja. Krídla namarinujeme, stačí krátko a vzápätí pečieme v rúre vyhriatej na 200°C až vznikne chrumkavá kôrka (asi 20 minút). Medzitým si pripravíme druhú marinádu z medu, balzamikového octu, pomarančovej šťavy, pretlačeného cesnaku, soli, korenia a čili omáčky. Vymiešame, necháme odstáť.

Krok 2

Dip - omáčka: pór najemno nasekáme, pridáme posekané lúpané paradajky, pretlačený cesnak, ocot, soľ, korenie a bazalku. Vznikne príloha, ktorú budeme podávať ku krídlam. Upečené krídla ešte horúce vložíme do druhej - medovej marinády - čím vznikne lesklá kôrka. Podávame s dipom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 845
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

846

Podobné recepty:
  • Zapečené plnené zemiaky

    Zapečené plnené zemiaky

  • Kuracié stehná da Timi

    Kuracié stehná da Timi

  • Havaj toasty

    Havaj toasty

kuk