Cesnakové kuracie prsia

2016-04-05
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Kuracie prsia s cesnakom, syrom a dvoma druhmi smotany pre pravých labužníkov!

Ingrediencie

  • 600 g kuracích pŕs
  • 3 dl mlieka
  • 5 strúčik cesnaku (veľkých)
  • 400 g tvrdého syru na strúhanie
  • 3 ks vajcia
  • hladká múka
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 1 kelímok sladkej smotany
  • 100 g masla
  • soľ

Postup

Krok 1

Prelisovaný cesnak dáme do mlieka. Kuracie prsia osolíme, naklepeme a ponoríme do mlieka s cesnakom. Necháme odstáť do druhého dňa.

Krok 2

Do misiek si pripravíme hladkú múku, rozšľahané vajcia a postrúhaný syr. Odkvapkané rezne obalíme v múke, vo vajciach a v syre a ukladáme ich do maslom vymasteného pekáča. Prvú vrstvu mäsa polejem zmesou sladkej a kyslej smotany. Na to poukladáme druhú vrstvu rezňov obalených v múke, vo vajci a v syre a zalejeme zvyškom smotany. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 902
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

903

Podobné recepty:
  • Syrová polievka

    Syrová polievka

  • Vajcové hniezda

    Vajcové hniezda

  • Pstruh na modro

    Pstruh na modro

kuk