Valentínska horúca láska

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 80 g masla, 4 vajcia, štipku mletej škorice, citrónovú kôru, 2 dl mlieka, 2 žemle, 80 g mletých orechov, 80 g kryštálového cukru. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 1 dl mlieka, 0,5 dl koňaku, šľahačku.

Postup

Krok 1

Žemle pokrájame a namočíme do mlieka. Maslo, žĺtky a škoricu vymiešame do peny, do ktorej primiešame postrúhanú citrónovú kôru a vyžmýkané žemle. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. K vyšľahaným žĺtkom pridáme orechy a sneh. Maslom potrieme kávové šálky, naplníme ich pripravenou hmotou asi do troch štvrtín, ponoríme do hrnca s malým množstvom vody a varíme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút. Poleva: Čokoládu rozpustíme v horúcom mlieku a za stáleho miešanie pridáme koňak. Hotové koláčiky vyklopíme na tanieriky a polejeme čokoládovou polevou. Dezert podávame teplý. Dozdobíme šľahačkou, prípadne flambovaným ovocím.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 958
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

959

Podobné recepty:
  • Vločkovo rybie fašírky

    Vločkovo rybie fašírky

  • Cibuľová polievka s kukuricou

    Cibuľová polievka s kukuricou

  • Baklažánové lečo

    Baklažánové lečo

kuk