Plnené zemiakové hniezdo

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3/4 kg varených zemiakov, 3 vajcia, 400 g mletého mäsa (bravčové, hovädzie), 100 g šampiňónov, 2 čerstvé papriky, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, muškátový orech, petržlenovú vňať, olej, 1 lyžicu masla.

Postup

Krok 1

Uvarené zemiaky, ošúpeme a roztlačíme. Šampiňóny, papriku a cibuľu nakrájame na tenké plátky, všetko spolu podusíme, pridáme mäso, pretlačený cesnak, soľ, korenie, majorán, prikryjeme a dusíme asi 10 minút. Dáme vychladnúť. Zemiaky vymiešame s 2 vajcami, pridáme nastrúhaný muškátový orech. Vznikne nám redšia hmota, ktorou naplníme cukrárenské, alebo mikroténové vrecko. Plech vymastíme maslom. Z mäsovej hmoty vytvoríme 2 kôpky, okolo ktorých vreckom vytvarujeme 'zemiakové hniezda'. V strede hniezda lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklopíme vajce. Zapečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia (približne 10 až 15 min. Posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1193
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1194

Podobné recepty:
  • Torteliny s mandľovou omáčkou

    Torteliny s mandľovou omáčkou

  • Majonézový šalát z varených vajec

    Majonézový šalát z varených vajec

  • Paradajkový lekvár

    Paradajkový lekvár

kuk