Jablkové šišky na pene z červeného vína

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 až 4 jablká, 1 citrón, 2 dl sladkej smotany, 2 vajcia, soľ, 150 g hladkej múky, 80 g najemno postrúhaného ementálu (alebo iného tvrdého syra), olej na vyprážanie. Pena: 2,5 dl červeného vína, 4 lyžice vanilkového cukru, 1 žĺtok.

Postup

Krok 1

Zmiešame 100 g múky, šľahačku, 2 celé vajcia a 80 g najemno postrúhaného syra. Necháme asi 10 minút odstáť. Z tretieho vajca oddelíme bielok od žĺtka, z ktorého vyšľaháme, so štipkou soli alebo cukru sneh. Sneh zľahka zmiešame s pripraveným cestom. Z jabĺk vykrojíme jadrovníky (nemusíme ošúpať), a nakrájame ich na 1 cm hrubé plátky a pokvapkáme citrónom. Plátky obalíme v hladkej múke, potom v pripravenom ceste a vyprážame ich v horúcom oleji. Žĺtok vymiešame s vanilkovým cukrom v horúcom vodnom kúpeli na ľahkú penu, do ktorej postupne prilievame červené víno. Penu kladieme na jablkové šišky a nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 774
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

775

Podobné recepty:
  • Špagety rýchle a výdatné

    Špagety rýchle a výdatné

  • Mrkva zapečená s tvarohom

    Mrkva zapečená s tvarohom

  • Obed z kapusty, ryže a kuraťa

    Obed z kapusty, ryže a kuraťa

kuk