Grécka pomarančová torta

2018-03-05

Popis

Grécka pomarančová torta

Ingrediencie

  • 100 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • 50 g hrozienok
  • 1 dl rumu
  • 0,5 l mlieka
  • 1 ks vanilkový puding v prášku
  • 200 g piškót alebo piškótového cesta v tvare tehly
  • 1 ks pomaranč

Postup

Krok 1

Z mlieka a obsahu vrecúška Vanilkový puding uvaríme hustejší puding. Kandizovanú kôru a hrozienka namočíme deň vopred do rumu. Pred prípravou ich varíme na miernom ohni asi 30 minút. Do formy v tvare tehly nalejeme časť hustého vanilkového pudingu a naň položíme plátok piškótového cesta alebo vrstvu piškót. Do zvyšku pudingu primiešame uvarenú pomarančovú kôru s hrozienkami a nalejeme na piškóty vo forme. Znova poukladáme piškóty alebo plát piškótového cesta. Tortu necháme vychladnúť (asi 1 hodinu v chladničke). Pred podávaním ozdobíme plátkami pomaranča.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 974
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

975

Podobné recepty:
  • Hrianky odpozerané v Taliansku

    Hrianky odpozerané v Taliansku

  • Zeleninová pochúťka k vínu

    Zeleninová pochúťka k vínu

  • Špenátové knedle s parmezánom

    Špenátové knedle s parmezánom

kuk