Grécka pomarančová torta
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Grécka
Popis
Grécka pomarančová torta
Ingrediencie
- 100 g kandizovanej pomarančovej kôry
- 50 g hrozienok
- 1 dl rumu
- 0,5 l mlieka
- 1 ks vanilkový puding v prášku
- 200 g piškót alebo piškótového cesta v tvare tehly
- 1 ks pomaranč
Postup
Krok 1
Z mlieka a obsahu vrecúška Vanilkový puding uvaríme hustejší puding. Kandizovanú kôru a hrozienka namočíme deň vopred do rumu. Pred prípravou ich varíme na miernom ohni asi 30 minút. Do formy v tvare tehly nalejeme časť hustého vanilkového pudingu a naň položíme plátok piškótového cesta alebo vrstvu piškót. Do zvyšku pudingu primiešame uvarenú pomarančovú kôru s hrozienkami a nalejeme na piškóty vo forme. Znova poukladáme piškóty alebo plát piškótového cesta. Tortu necháme vychladnúť (asi 1 hodinu v chladničke). Pred podávaním ozdobíme plátkami pomaranča.