Banícke rezne

2015-12-01

Popis

Rezne s výbornou plnkou, ktoré zasýtia každého baníka. V baníckych rezňoch nájdete plno chutí a podávame ich s opekanými zemiakmi.

Ingrediencie

  • 4x200 g rezne
  • 1.25 dl kyslej smotany (polovicu téglika)
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžica masti
  • soľ
  • 1 ks vajce
  • 10 g masla
  • 20 g cibule
  • 20 g strúhanky
  • zelenú petržlenovú vňať
  • mleté čierne korenie
  • 200 g prerasteného bravčového mäsa
  • soľ

Postup

Krok 1

Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme. Potom ich zalejeme vývarom z kostí, prikryjeme pokrievkou a udusíme. Keď sú mäkké, pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť. Plnka: Bravčové mäso pomelieme, pridáme cibuľu opraženú na masle, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, vajce a podľa potreby strúhanku. Premiešame.

Krok 2

Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1113
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1114

Podobné recepty:
  • Hovädzie líčka s polentou

    Hovädzie líčka s polentou

  • Bravčové azu

    Bravčové azu

  • Bravčová panenka „Tonnato“

    Bravčová panenka „Tonnato“

kuk