Plnené dukáty z polenty

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g polenty (kukuričnej krupice), 3/4 l vývaru, 10 plátkov tvrdého syra, 100 g suchej salámy, 3 vajcia, strúhanku, hladkú múku, 4 lyžice sezamových semienok, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Do vriaceho vývaru postupne, za stáleho miešania, pridávame polentu (kukuričnú krupicu) až kým nám nezatuhne ako krupicová kaša. Túto hmotu si ešte za tepla rozprestrieme na pekáč, vymastený maslom, na hrúbku 1 cm a necháme vychladnúť. Pohárom vykrajujeme kolieska. Na každé kladieme 2 kolieska salámy, koliesko alebo plátok syra, prikryjeme ďalším kolieskom polenty. Obaľujeme v múke, vo vajci a v strúhanke zmiešanej so sezamom a vyprážame do zlatista, najlepšie vo fritéze.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

798

Podobné recepty:
  • Karfiol na bačov spôsob

    Karfiol na bačov spôsob

  • Nátierka z husacej kože

    Nátierka z husacej kože

  • Kung pao á la Jana

    Kung pao á la Jana

kuk