Plnené dukáty z polenty
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 250 g polenty (kukuričnej krupice), 3/4 l vývaru, 10 plátkov tvrdého syra, 100 g suchej salámy, 3 vajcia, strúhanku, hladkú múku, 4 lyžice sezamových semienok, olej na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Do vriaceho vývaru postupne, za stáleho miešania, pridávame polentu (kukuričnú krupicu) až kým nám nezatuhne ako krupicová kaša. Túto hmotu si ešte za tepla rozprestrieme na pekáč, vymastený maslom, na hrúbku 1 cm a necháme vychladnúť. Pohárom vykrajujeme kolieska. Na každé kladieme 2 kolieska salámy, koliesko alebo plátok syra, prikryjeme ďalším kolieskom polenty. Obaľujeme v múke, vo vajci a v strúhanke zmiešanej so sezamom a vyprážame do zlatista, najlepšie vo fritéze.