Rolády s olivovou plnkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 350 g lístkového cesta, 250 g čiernych olív, bazalku, 3 strúčky cesnaku, olivový olej, 2 žĺtka, soľ, tvrdý syr na strúhanie (najlepšie parmezán), 1 vajce.

Postup

Krok 1

Vykôstkované olivy pomelieme, pridáme prelisovaný cesnak, korenie, bazalku. Lístkové cesto prekrojíme na dve polovice. Každú rozvaľkáme na hrúbku 2 až 3 mm, potrieme žĺtkom a olivovou pastou. Zvinieme do rolády, ktorú šikmým rezom pokrájame na 3 cm hrubé špalíky - minirolády. Minirolády poukladáme na plech, potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Postrúhaný syr dáme buď do plnky, alebo ním posypeme horúce minirolády.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 975
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

976

Podobné recepty:
  • Vaječné venčeky

    Vaječné venčeky

  • Šošovicová nátierka

    Šošovicová nátierka

  • Velikánske praclíky

    Velikánske praclíky

kuk