Saltimbocca

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 morčacie rezne (alebo kuracie, či teľacie), 150 g parmskej šunky, sušené šalviové listy, olivový olej, soľ, korenie, 1 cibuľu, 2 dl vína.

Postup

Krok 1

Morčacie rezne opatrne natenko vyklepeme, posolíme, pokoreníme , posypeme rozdrvenou šalviou. Na jednu polovicu rezňa poukladáme 1 až 2 plátky parmskej šunky. Rezeň preložíme napoly a okraje zľahka zpevníme naklepaním. Uzatvorené rezne pečieme na veľmi horúcom olivovovm oleji z oboch strán, vyberieme ich a na výpeku zľahka osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme vínom, privedieme do varu, odstavíme a vložíme späť opražené rezne. Krátko podusíme. Ako prílohu podávame ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1083
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1084

Podobné recepty:
  • Karbonátky z ovsených vločiek

    Karbonátky z ovsených vločiek

  • Kurča na smotane na spôsob diviny

    Kurča na smotane na spôsob diviny

  • Kari morka – vôňa indie

    Kari morka – vôňa indie

kuk