Polievka z rybacích hláv
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 6 až 7 hláv z kaprov, vnútornosti z kaprov, 2 hrste sušených húb, 4 strúčiky cesnaku, celé čierne korenie, 2 lyžice ryže, 1 smotanu, 1 dl mlieka, 1 lyžicu hladkej múky, hubovú koreniacu zmes, zeleninovú koreniacu zmes, ocot.
Postup
Krok 1
Hlavy očistíme od žiabrí, odstránime oči. Dáme ich variť s hubami, cesnakom, korením. Na veľmi slabom ohni varíme 1,5 až 2 hodiny. Potom hlavy opatrne vyberieme a povyberáme mäso. Do ešte variacej sa polievky vložíme všetky vnútornosti (okrem čriev) a ryžu. Zo smotany, mlieka a hladkej múky pripravíme zátrepku a zahustíme ňou polievku. Varíme asi 10 minút (až zmäkne ryža) a nakoniec do polievky vložíme mäso z hláv. Dochutíme hubovou koreniacou zmesou, zeleninovou koreniacou zmesou a niekoľkými kvapkami octu.