Vianočný kapor s orechmi
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 1 kapra, hrsť polovíc vlašských orechov, 100 g slaniny, 150 g polohrubej múky, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 2 lyžičky zeleninovej koreniacej zmesi, jedno až dve jablká, 125 g masla, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl bieleho, alebo červeného vína, 4 stredne veľké zemiaky.
Postup
Krok 1
Očisteného kapra necháme posoleného odležať 5 až 6 hodín. Potom po oboch stranách urobíme ostrým nožom zárezy do ktorých striedavo vkladáme vlašský orech a plátok slaniny. potom kapra obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou a zeleninovou koreniacou zmesou a vložíme doň jedno, alebo dve jablká. Do pekáča s pokrievkou dáme roztopiť maslo, položíme kapra a vložíme do vyhriatej rúry na 15 až 20 minút. Počas pečenia kapra polievame šľahačkou a vínom. Po desiatich minútach pridáme zemiaky pokrájané na hranolčeky obalené v múkovej zmesi, ktorá nám zostala. Pečieme ďalej, polievame smotanou a vínom a dopečieme do chrumkava.