Fašírky z tuniaka
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby morské
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky z tuniaka
Ingrediencie
- 320 až 350 g tuniak z konzervy bez nálevu
- 1 ks stredne veľkú šalátovú uhorku
- soľ
- 1 ks cibuľu s vňaťou
- 75 g strúhanky
- 1 ks vajce
- 2 lyžica majonézy
- mleté čierne korenie
- 125 g jogurtu
- lyžicu čerstvého alebo sušeného kôpru
- 1 lyžica oleja
Postup
Krok 1
Uhorku ošúpeme, odstránime semienka, nastrúhať nahrubo , osoliť, nechať 15 minút odstáť (odkvapkať). Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké plátky. Tuniaka vidličkou rozdrvíme, pridáme strúhanku, pokrájanú cibuľu, pridáme vajce, majonézu, korenie, soľ, dobre premiešame a z hmoty vyrobíme fašírky asi 2 cm hrubé. Odkvapkanú uhorku prepláchneme studenou vodou, opäť necháme odkvapkať a prebytočnú tekutinu vytlačíme. Uhorku premiešame s jogurtom, kôprom, osolíme, okoreníme, vymiešame a dáme schladiť. Fašírky vypražíme. Hotové prelejeme pripravenou omáčkou.