Kakaovoorechový trený koláč

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Hmota č. 1: 150 g tuku Palmarin, 100 g práškového cukru, 0,5 dl rumu, 2 žĺtky, 1,5 dl mlieka, 3 bielka, 2 lyžice kakaa, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 200 g hladkej múky. Hmota č. 2: 125 g práškového cukru, 100 g tuku Palmarin, 125 g polohrubej múky, 100 g vlašských orechov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 3 vajcia. Plnka: 400 g tvarohu, 60 g práškového cukru, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, kôru z jedného citróna. Citrónová poleva: trošku prevarenej vody, 350 g práškového cukru, 0,5 dl citrónovej šťavy.

Postup

Krok 1

Margarín a 50 g práškového cukru vymiešame do penista, pridáme žĺtky, mlieko a rum. Zvyšný práškový cukor, vanilkový cukor a bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Pripravíme si zmes múky, kakaa, prášku do pečiva a zľahka vmiešame do margarínovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame sneh a rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Potom pridáme tvarohovú plnku, ktorú sme vymiešali z tvarohu, cukru, žĺtok vanilkového cukru, hrozienok a citrónovej kôry. Do penista vymiešame 50 g práškového cukru s margarínom a potom pridáme žĺtky. Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Do margarínovej hmoty vmiešame zmes preosiatej múky, prášku do pečiva a pomletých vlašských orechov a nakoniec sneh z bielok. Túto hmotu vylejeme na tvarohovú plnku a zarovnáme. Pečieme pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia do svetlohneda. Po upečení koláč polejeme citrónovou polevou pripravenou rozmiešaním teplej vody práškového cukru a citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 869
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

870

Podobné recepty:
  • Jablká plnené syrom

    Jablká plnené syrom

  • Jablková žemľovka

    Jablková žemľovka

  • Slaný baránok

    Slaný baránok

kuk