Mexická mletá pečienka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa (prípadne bravčové, plus iné), 100 g slaniny, 1 žemľu, 3 vajcia, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 konzervu kukurice, 1 konzervu červenej fazule, 150 g tvrdého syra, soľ, kayenske korenie.
Postup
Krok 1
Jednu cibuľu nakrájame nadrobno a druhú na plátky. Slaninu pokrájame na veľmi tenké plátky (najlepšie na stroji). Žemle namočíme do mlieka. Mleté mäso zmiešame s vajcami, nadrobno nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, kukuricou, fazuľou, žemľami a pridáme na malé kocky pokrájaný syr, soľ a kayenské korenie. Dôkladne vypracujeme mäsovú hmotu, ktorú rozdelíme na 2 rovnaké časti. Vytvarujeme z nich dva podlhovasté bochníky, ktoré položíme na pekáč vyložený plátkami slaniny. Bochníky obložíme ďalšími plátkami slaniny a posypeme cibuľou pokrájanou na plátky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30 minút. K teplej pečienke podávame zemiakovú kašu, k studenej - mexickú omáčku salsa.