Mäsové závitky

2015-09-29

Ingrediencie

  • Osem tenkých plátkov prerastenej slaniny, 3 cibule, 125 g šampiňónov, 4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžičky horčice, 2 lyžice kapár, 4 lyžice oleja, 2 rajčiaky, 5 lyžíc smotany, 1 lyžicu maizeny.

Postup

Krok 1

Plátky slaniny vypražíme na suchej panvici. Mierne naklepané plátky mäsa osolíme, okoreníme, potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 2 plátky slaniny a rozdelíme na kolieska pokrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny (100 g). Povrch posypeme kaparami. Mäso zvinieme do tvaru závitku a spojíme ihlicami. Závitky opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Zvyšok cibule a na osminky pokrájané rajčiaky pridáme do panvice, zalejeme pol litrom horúcej vody a prikryté dusíme asi 1,5 hodiny. Závitky vyberieme z panvice na teplé miesto. Tekutinu (omáčku) prepasírujeme a povaríme. Pridáme zvyšok šampiňónov a spolu krátko povaríme. Smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou. Túto ešte dochutíme a servírujeme so závitkami a dusenou ryžou alebo cestovinami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 843
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

844

Podobné recepty:
  • Teľacie na hrášku

    Teľacie na hrášku

  • Mučkarica

    Mučkarica

  • Krkovička na horčici

    Krkovička na horčici

kuk