Torta Katky Brichtovej
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty hostí , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 300 g mletých orechov, 3 lyžice kakaa, 10 zrniek zomletej kávy, 1 lyžicu strúhanky, 10 žĺtkov, 14 bielkov, 300 g práškového cukru. Plnka: 4 žĺtky, 300 g práškového cukru, 1,25 dl uvarenej instantnej kávy, 300 g masla, 80 g kakaa. Strúhanú čokoládu a šľahačku na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Pomleté orechy zmiešame s kakaom, zomletou kávou, strúhankou, žĺtkami, práškovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly, zľahka zmiešame so základnou hmotou. Tortovú formu dobre vymastíme a vlejeme do nej pripravenú hmotu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 až 200 stupňov Celzia. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri pláty. Plnka: žĺtky vymiešame s cukrom, kakaom, kávou a maslom. Vymiešanú plnku necháme stuhnúť, spojíme ňou tri pláty korpusu, natrieme vrch a boky torty. Celú tortu posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme šľahačkou.