Torta Katky Brichtovej

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g mletých orechov, 3 lyžice kakaa, 10 zrniek zomletej kávy, 1 lyžicu strúhanky, 10 žĺtkov, 14 bielkov, 300 g práškového cukru. Plnka: 4 žĺtky, 300 g práškového cukru, 1,25 dl uvarenej instantnej kávy, 300 g masla, 80 g kakaa. Strúhanú čokoládu a šľahačku na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Pomleté orechy zmiešame s kakaom, zomletou kávou, strúhankou, žĺtkami, práškovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly, zľahka zmiešame so základnou hmotou. Tortovú formu dobre vymastíme a vlejeme do nej pripravenú hmotu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 až 200 stupňov Celzia. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na tri pláty. Plnka: žĺtky vymiešame s cukrom, kakaom, kávou a maslom. Vymiešanú plnku necháme stuhnúť, spojíme ňou tri pláty korpusu, natrieme vrch a boky torty. Celú tortu posypeme strúhanou čokoládou. Ozdobíme šľahačkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1249
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1250

Podobné recepty:
  • Minestrone

    Minestrone

  • Zdravý jogurtový nápoj

    Zdravý jogurtový nápoj

  • Grófkin koláč

    Grófkin koláč

kuk