Kura á la Maringo
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty hostí , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kura, alebo 6 stehien, 1 bielu cibuľu, 1 červenú cibuľu, 4 ošúpané rajčiny, 100 g stonkového zeleru, 100 prerastenej slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 l kvalitného suchého červeného vína, olivový olej.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji opražíme na malé kocky pokrájanú slaninu, pridáme na polmesiačiky pokrájanú bielu a červenú cibuľu, nadrobno pokrájaný cesnak. Krátko spolu osmažíme a pridáme na malé kúsky pokrájané kura. Premiešame, keď mäso zbelie pridáme ošúpané a pokrájané rajčiny, podlejeme väčším množstvom vína, pridáme pokrájaný stonkový zeler, soľ a dusíme do mäkka. Ako obmenu môžeme spolu so zelerom pridať mrkvu.