Pečená hus s figami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov
Ingrediencie
- 1 mladú hus, 2, 5 dl červeného vína, 1 dl octu, 2,5 dl mäsového vývaru, 1 konzervu ošúpaných paradajok, 4 čerstvé figy, 2 mrkvy, 1 zeler, 1 cuketu, 1 cibuľu, majorán, tymian, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Hus osolíme, okoreníme, potrieme majoránom, tymianom. Do pekáča dáme ocot, vložíme hus a pečieme asi 90 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom. Zeleninu pokrájame na kusy a spolu s paradajkami pridáme k pečenej husi. Pečieme spolu ďalších 30 minút. Upečenú hus vyberieme, pokrájame na porcie a odložíme na teplé miesto. Zeleninu zalejeme mäsovým vývarom, pridáme pokrájané figy a dusíme asi 5 minút. Hus podávame s uvarenými zemiakmi a so zeleninu.