Pečená hus s figami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 mladú hus, 2, 5 dl červeného vína, 1 dl octu, 2,5 dl mäsového vývaru, 1 konzervu ošúpaných paradajok, 4 čerstvé figy, 2 mrkvy, 1 zeler, 1 cuketu, 1 cibuľu, majorán, tymian, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Hus osolíme, okoreníme, potrieme majoránom, tymianom. Do pekáča dáme ocot, vložíme hus a pečieme asi 90 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom. Zeleninu pokrájame na kusy a spolu s paradajkami pridáme k pečenej husi. Pečieme spolu ďalších 30 minút. Upečenú hus vyberieme, pokrájame na porcie a odložíme na teplé miesto. Zeleninu zalejeme mäsovým vývarom, pridáme pokrájané figy a dusíme asi 5 minút. Hus podávame s uvarenými zemiakmi a so zeleninu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

696

Podobné recepty:
  • Rizoto zo zvyškov mäsa

    Rizoto zo zvyškov mäsa

  • Avokádová nátierka (quacamole)

    Avokádová nátierka (quacamole)

  • Teľacie mäso s olivami

    Teľacie mäso s olivami

kuk