Hovädzia polievka s vyprážaným hráškom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 140 g hovädzích kostí, voda, soľ, celé čierne korenie, 40 g koreňovej zeleniny, cibuľa, vajíčko, 2 dl mlieka, 8 g hrubej múky, olej.

Postup

Krok 1

Umyté kosti vložíme do studenej vody, privedieme do varu, mierne osolíme, okoreníme celým čiernym korením a pomaly varíme na miernom ohni. Asi po troch hodinách pridáme opláchnutú, na menšie kúsky nakrájanú zeleninu, celú cibuľu a varíme do mäkka. Hotový vývar scedíme a dochutíme soľou a polievkovým korením. Vajce rozmiešame s mliekom, mierne osolíme a postupne za stáleho miešania pridáme preosiatu hrubú múku, až vznikne redšie cesto. Z cesta upražíme hrášok tak, že ho prekvapkávame do horúceho oleja cez sitko s väčšími dierkami. Vyprážaný hrášok necháme odkvapkať na cedidle. Do vývaru vkladáme tesne pred podávaním.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1123
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1124

Podobné recepty:
  • Špenátové knedle do polievky

    Špenátové knedle do polievky

  • Pravé ruské šči z kyslej kapusty

    Pravé ruské šči z kyslej kapusty

  • Jemný paprikový krém s haluškami

    Jemný paprikový krém s haluškami

kuk