Palacinky s mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Hovädzie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 8 klasických palaciniek, 400 g na hrubo pomletého hovädzieho mäsa, 4 lyžice oleja, 1 nadrobno pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mletú červenú papriku, 1 zelenú papriku, 15 g hladkej múky, 100 g rajčín, 1 dl kyslej smotany, 2 dl sladkej smotany, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme pomleté mäso, mletú červenú papriku a za občasného pomiešania a podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes. Pred dodusením pridáme pokrájanú papriku, cesnak a ošúpané, zrniečok zbavené a pokrájané rajčiny. V prípade potreby zmes osolíme. Múku rozmiešame v časti kyslej a sladkej smotany, pridáme k mäsu a krátko povaríme. Vychladnutou mäsovou zmesou naplníme palacinky a poukladáme ich do vymastenej misy. Zalejeme ich zvyškom kyslej a sladkej smotany a zapečieme.