Kurčacie mäso na ihle

2016-04-26

Ingrediencie

  • 2 kusy kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 1 cibuľu. Na marinádu: 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu dezertného vína, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku zázvoru, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ. Zmes na potieranie: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice medu. Na prílohu: 1 brokolicu, 3 strúčiky cesnaku, mleté biele korenie, soľ, Vegetu, 2 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Do marinády pripravenej zo sójovej omáčky, dezertného vína, cukru, zázvoru, cesnaku a soli vložíme pokrájané kurčacie mäso a odložíme ho na niekoľko hodín do chladničky. Na ihlu striedavo napichujeme mäso, kolieska cibule a plátky slaniny. Sójovú omáčku zmiešame s medom a zmesou polejeme mäso na ihle. Mäso na ihle vložíme do grilu a počas grilovania ho potierame zmesou sójovej omáčky a medu. Podávame s brokolicou udusenou na víne, ktorú pripravíme tak, že na oleji speníme prelisovaný cesnak, pridáme na ružičky rozobranú a predvarenú brokolicu, pridáme Vegetu, korenie a soľ a podlejeme vínom. Prikryté krátko podusíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3.3 / 5)

3.3333333333333 3 1024
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo recept

1025

Podobné recepty:
  • Škoricové kurča

    Škoricové kurča

  • Medové kuracie stehná

    Medové kuracie stehná

  • Chrumkavé parené kuracie prsia

    Chrumkavé parené kuracie prsia

kuk