Zapečené guľky so zemiakmi

2003-11-04

Ingrediencie

  • 500 g pomletého mäsa, 1 rohlík, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 2 dl vývaru (môže byť z kocky), 2 dl kyslej smotany, 20 g postrúhaného syra, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate, 2 cibule, tuk, 1 lyžicu hladkej múky, kúsok masla.

Postup

Krok 1

Jednu cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme na tuku. Cibuľu aj s tukom zmiešame s mletým mäsom, namočeným a rozmiaganým rohlíkom, soľou, korením, paprikou. Z vymiešanej hmoty tvarujeme malé guľky (vo veľkosti pingpongovej loptičky). Guľky vypražíme na tuku. Výpek prelejeme na pekáč, do stredu pekáča poukladáme guľky a obložíme ich ošúpanými a na štvrtky pokrájanými zemiakmi. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov Celzia. Druhú cibuľu pokrájame na drobno, osmažíme ju na masle, pridáme hladkú múku, spolu ešte krátko osmažíme. Pridáme vývar a smotanu a za stáleho miešania privedieme do varu. Omáčkou polejeme guľky a zemiaky na pekáč, posypeme postrúhaným syrom, strúhankou, petržlenovou vňaťou. Môžeme ešte poliať maslom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1019
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1020

Podobné recepty:
  • Tofu praženica

    Tofu praženica

  • Špagety s hubami a syrom

    Špagety s hubami a syrom

  • Mäsová roláda I

    Mäsová roláda I

kuk