Špargľový koktail
2003-11-04- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 500 g čerstvej špargle, 0,5 l kyslej smotany, 1 konzervu šampiňónov, kôpor, soľ, mleté biele korenie, 1 hlávku šalátu, 2 vajcia uvarené natvrdo, toustový chlieb.
Postup
Krok 1
Špargľu dôkladne očistíme škrabkou, varíme asi pol minúty vo vode so soľou, citrónovou šťavou a troškou cukru. Odstavíme a necháme prikryté asi 15 až 20 minút. Špargľu nakrájame na kocky, pridáme hríby, posekaný kôpor, soľ, biele korenie, vajcia pokrájané na kocky, smotanu. Premiešame a necháme vychladnúť. Podávame na šalátovom liste, pokvapkanom citrónom a s toastami.