Rýnske hovädzie plátky

2003-11-04

Ingrediencie

  • 4 hovädzie plátky po 150 g, 2 veľké cibule, 4 paradajky, 2 papriky, 6 surových zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice sladkej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 2 dl červeného vína, 150 g oravskej slaniny, 1 lyžicu hladkej múky. Príloha: chlieb.

Postup

Krok 1

Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme z oboch strán. Na jednej panvici si osmažíme do ružova nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a hneď pridáme ošúpané, pokrájané paradajky. Na druhej panvici opražíme slaninu pokrájanú na malé kocky. Na tuku so slaninou opražíme plátky mäsa. Mäso podlejeme vínom a chvíľku dusíme. Mäso aj so šťavou preložíme do cibuľového základu. Pridáme soľ, korenie, prelisovaný cesnak a podľa potreby ešte podlejeme vodou, alebo vývarom, a dusíme do zmäknutia, asi 25 minút. Prípravu je možné urýchliť v kuchte. Mäkké mäso potom vyberieme a do šťavy pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky. Zemiaky uvaríme do mäkka. Do šťavy so zemiakmi vrátime späť udusené plátky mäsa. Podávame s chlebíkom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1368
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1369

Podobné recepty:
  • Redukčná diéta na 8 dní

    Redukčná diéta na 8 dní

  • Tvarohový zákusok

    Tvarohový zákusok

  • Americké pálivé krídla

    Americké pálivé krídla

kuk