Teľací perkelt I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g teľacieho pliecka, 2 lyžice tuku, 1 cibuľu, 2 lyžičky mletej papriky, 1 lyžičku hladkej múky, soľ, 2 zelené papriky, 2 rajčiaky.

Postup

Krok 1

Mäso v celku umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky, vložíme do rajnice s roztopeným tukom, 1 pokrájanou cibuľou a mletou paprikou. Mäso osolíme, pomiešame a na malom ohni pod pokrývkou pomaly dusíme vo vlastnej šťave asi 20 minút. Občas pomiešame a dolejeme vodou. Mäkké mäso vyberieme na tanier, cibuľovo-paprikovú šťavu vydusíme na tuk, posypeme múkou, miešame a chvíľu pražíme, pridáme rajčiakový pretlak, rozmiešame, dolejeme vodou a asi 10-15 minút varíme. Šťavu rozmixujeme alebo prelisujeme, vložíme dusené teľacie mäso a pokrájané zelené papriky s rajčiakmi a krátko spolu povaríme. Podľa potreby dosolíme a rozriedime. K teľaciemu perkeltu podávame halušky alebo ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1419
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1420

Podobné recepty:
  • Hovädzí plátok dusený s pórom

    Hovädzí plátok dusený s pórom

  • Maďarský fazuľový guláš

    Maďarský fazuľový guláš

  • Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

    Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

kuk