Hovädzie vtáčiky
2003-07-09- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g zadného hovädzieho mäsa, 60 g tuku, 20 g údenej slaniny, 60 g čerstvej polosuchej salámy, 40 g mrkvy, 1 natvrdo uvarené vajce, 40 g kyslých uhoriek, 100 g cibule, 40 g hladkej múky, 10 g horčice, mleté čierne korenie, soľ, vodu alebo vývar, 10 g paradajkového pretlaku.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, osušené mäso pokrájame na rezne, vyklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme, okoreníme, na jednej strane potrieme horčicou a plníme na hrubšie rezance pokrájanou údenou slaninou, salámou, mrkvou, kyslou uhorkou a štvrtkou natvrdo uvareného vajca. Potom rezne zvinieme, spevníme špáradlom alebo kovovou ihlicou a zo všetkých strán prudko opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, opečené závitky, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažným vývarom, dobre premiešame, varíme približne 30 minút. Hotovú šťavu precedíme na mäkké závitky a krátko povaríme. Ako prílohu podávame dusenú ryžu alebo varené zemiaky posypané sekaným zelenou petržlenovou vňaťou.