Jednoduché medovníky

2003-05-15

Ingrediencie

  • 500 g medu, 1,2 dl vody, 250 g ražnej múky, 100 g nadrobno pokrájaného citróna, 20 g korenia do medovníkov, 20 g sódy bikarbóny.

Postup

Krok 1

Med prevaríme s vodou a necháme vychladnúť. Múku preosejeme na dosku, pridáme citrón, korenie, sódu a vymiesime tuhé cesto. Cesto necháme 24 hodín odležať v chlade. Po rozvaľkaní na hrúbku asi 5 mm vykrajujeme z cesta rôzne tvary, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre. Hotové medovníky ozdobíme bielkom vyšľahaným s cukrom, mandľami a podobne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 745
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

746

Podobné recepty:
  • Makové a orechové rožteky

    Makové a orechové rožteky

  • Štagerliky

    Štagerliky

  • Jahňací ražeň

    Jahňací ražeň

kuk