Poľovnícke ragú so zemiakovými hruškami

2003-05-15

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho mäsa na guláš, olej, soľ, celé čierne korenie, bobkový list, tymián, majorán, mleté čierne korenie, borievky, 5 strúčikov cesnaku, 1 pomaranč, 1/2 kg cibule, 200 g mrkvy, 200 g petržlenu, 200 g zeleru, 1 malý paradajkový pretlak, 1/2 l červeného vína. Na zemiakové hrušky: 1/2 kg očistených zemiakov, 2 žĺtky, 50 g masla, soľ, muškátový orech, klinčeky.

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na kocky, pridáme k nemu dohneda opraženú cibuľu, soľ, bobkový list, tymián, majorán, mleté čierne korenie, cesnak, ošúpaný pomaranč, paradajkový pretlak. Zalejeme červeným vínom a vodou a dusíme do mäkka. Na druhej polovici cibule si dotmava opražíme na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, zalejeme vínom a vodou, pridáme soľ, celé čierne korenie, borievky a dusíme do mäkka. Po udusení túto zeleninovú zmes rozmixujeme a zahustíme ňou ragú. Krátko povaríme, prípadne ešte dochutíme. Zemiakové hrušky: zemiaky rozvaríme, scedíme, pretlačíme, necháme trošku vychladnúť. Pridáme 2 žĺtky, 50 g masla, muškátový orech, soľ. Vypracujeme cesto, pridáme trošku strúhanky. Rozdelíme si na 8 rovnakých častí, rukou vyformujeme malé hrušky. Ako stopku použijeme kúsok špagety a zo spodu hrušky dáme klinček. Obalíme v troj-obale a vyprážame v oleji.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1117
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1118

Podobné recepty:
  • Syrový šalát so šunkou a orechmi

    Syrový šalát so šunkou a orechmi

  • Plnená kapusta so smotanou

    Plnená kapusta so smotanou

  • Hubová, smotanová omáčka

    Hubová, smotanová omáčka

kuk