Kari morka – vôňa indie

2003-03-28

Ingrediencie

  • 1 pór, 1 malý karfiol, 500 g morčacích pŕs, 1,5 dl bieleho jogurtu, 125 g šošovice, 1 lyžicu hladkej múky, sójovú omáčku, pár kvapiek citrónovej šťavy, 2 bobkové listy, 1 lyžičku, práškového cukru, 1 lyžicu karí korenia, 1 feferón, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Šošovicu preberieme a vopred namočíme. Po hodine scedíme a samostatne uvaríme v osolenej vode do mäkka. Feferónku prerežeme, vyberieme žilky a jadierka a najemno nakrájame. V miske premiešame jogurt, cukor, polovicu feferónky a sójovú omáčku. Morčacie mäso nakrájame na väčšie kocky, premiešame s jogurtovou marinádou a necháme 1-2 hodiny odstáť. Karfiol rozoberieme na ružičky a v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka uvaríme. Necháme odkvapkať, vodu v ktorej sa varil odložíme na ďalšie použitie. Mäso prudko opečieme na horúcom oleji, z každej strany asi desať minút. Pridáme zvyšnú feferónku a bobkový list. Posypeme karí korením, zaprášime múkou, podlejeme vodou, v ktorej sme varili karfiol, podľa potreby dosolíme. Prikryjeme a dusíme asi 30 minút. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska, spolu s predvarenou šošovicou primiešame k mäsu a dusíme ešte 10 minút. Nakoniec primiešame karfiol, krátko prehrejeme, dochutíme mletým korením a citrónovou šťavou. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 884
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

885

Podobné recepty:
  • Pikantná hydinová pečeň

    Pikantná hydinová pečeň

  • Morčacie prsia s ananásom na ihlici

    Morčacie prsia s ananásom na ihlici

  • Plnené kuracie stehienko

    Plnené kuracie stehienko

kuk