Hubový perkelt s čipetkami

2003-03-25

Ingrediencie

  • 300 g cibule, 700 g hlivy, 300 g šampiňónov, 150 g prerastenej slaniny, mletú červenú papriku, mleté biele korenie, rajčinový pretlak, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžicu hladkej múky, olej, soľ, 3 až 4 strúčiky cesnaku. Na čipetky, 700 g polohrubej múky, 6 vajec, maslo, soľ, mlieko, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na drobno. Hlivu pokrájame na približne rovnaké kúsky, Na oleji osmažíme cibuľu do zlatista. Pridáme pokrájanú hlivu a osmažíme. Pridáme rascu, mletú červenú papriku a mleté biele korenie. Premiešame, krátko osmažíme a pridáme rajčinový pretlak, prelisovaný cesnak, soľ, premiešame a prikryté dusíme do zmäknutia (asi 40 minút). Slaninu pokrájame na malé kocky a speníme ju v osobitnej nádobe. Šampiňóny pokrájame na plátky a pridáme k slanine. Krátko osmažíme spolu so slaninou. Keď je hliva mäkká, smotanu rozmiešame s múkou a zahustíme ňou udusené huby. Krátko povaríme. Nakoniec pridáme šampiňóny so slaninou.Čipetky: Múku rozmiešame s vajciami, mliekom, maslom, soľou, nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Hustota cesta má byť o niečo tuhšia, ako klasické cesto na halušky. Cesto lyžičkou odoberáme a vkladáme do vriacej vody. Keď čipetky vyplávajú na povrch vodu scedíme, prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Pomastíme ich roztopeným maslom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1364
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1365

Podobné recepty:
  • Dusené jablká a hrušky

    Dusené jablká a hrušky

  • Guľôčky z údeného mäsa

    Guľôčky z údeného mäsa

  • Plnený kaleráb

    Plnený kaleráb

kuk