Hovädzie mäso dusené v keli

2003-03-12

Ingrediencie

  • 400 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 60 g tuku, 100 g cibule, 400 g kelu, 20 g údenej slaniny bez kože, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, cesnak, soľ, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené mäso pokrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom tuku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso, korenie, soľ a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka. Potom pridáme očistený, na rezance pokrájaný, umytý kel, krátko podusíme, zahustíme svetlou zápražkou, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka. Pred dokončením pridáme rozotretý cesnak a na malé kocky pokrájanú a popraženú údenú slaninu. Ako prílohu podávame varené zemiaky so sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1430
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1431

Podobné recepty:
  • Roštenka Esterházy

    Roštenka Esterházy

  • Baranie rezne s ružičkovým kelom

    Baranie rezne s ružičkovým kelom

  • Vyprážané mäsové pirohy

    Vyprážané mäsové pirohy

kuk