Holštajnský teľací rezeň

2003-03-05

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 60 g tuku, 40 g masla, 4 sardelové rezy, 4 čerstvé vajcia, 8 kusov kapár, soľ, 10 g hladkej múky, vývar z kostí.

Postup

Krok 1

Z odblaneného, umytého, osušeného teľacieho stehna naprieč vlákna nakrájame rezne, zľahka naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, naklepanú stranu rezňov slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Vajcia upečieme osobitne v panvici na dolky (volské oká). Pri podávaní prelejeme rezeň šťavou, na rezne položíme pečené vajce, ktoré ozdobíme sardelami a kaparami. Ako prílohu podávame opečené zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 946
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

947

Podobné recepty:
  • Dusené hovädzie pre párty

    Dusené hovädzie pre párty

  • Hovädzie mäso na oleji

    Hovädzie mäso na oleji

  • Ďžuveč z diviny (BG)

    Ďžuveč z diviny (BG)

kuk