Roštenka na šampiňónoch

2003-02-26

Ingrediencie

  • 400 g vykostenej hovädzej roštenky, 60 g tuku, 100 g cibule, 40 g paradajkového pretlaku, 40 g údenej slaniny bez kože, 100 g šampiňónov, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl červeného vína.

Postup

Krok 1

Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, pokrájame na roštenky, vyklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a okoreníme. Pripravené roštenky po oboch stranách prudko opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme na malé kocky pokrájanú slaninu, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu a spolu opražíme do zlatista. Potom pridáme paradajkový pretlak, čierne korenie, hladkú múku, spolu krátko podusíme, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme opečené roštenky, očistené, umyté, na kolieska pokrájané šampiňóny a pod pokrývkou za občasného dolievania dusíme do mäkka. Pred dokončením dochutíme šťavu červeným vínom a krátko povaríme. Ako prílohu podávame dusenú ryžu posypanú sekaným zeleným petržlenom alebo makaróny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1208
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1209

Podobné recepty:
  • Zapečené lasagne

    Zapečené lasagne

  • Teľací perkelt I

    Teľací perkelt I

  • Jahňacie rebierka v župane na taliansky spôsob

    Jahňacie rebierka v župane na taliansky spôsob

kuk