Parmský teľací rezeň

2003-02-28

Ingrediencie

  • 400 g mäsa z teľacieho stehna, 1 vajce, 40 g hladkej múky, 60 g tvrdého druhu syra (parmezán, moravský bochník, ementál a pod.), 1 dl mlieka, 100 g strúhanky, 4 paradajky, soľ, 1 citrón, 150 g tuku.

Postup

Krok 1

Z teľacieho mäsa nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, zľahka naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale (vajcia, múka, strúhanka) s prísadou postrúhaného syra. Obalené rezne vypražíme po oboch stranách na rozpálenom tuku do zlatista. Súčasne s rezňami opečieme paradajky. Pri podávaní obložíme rezeň opečenou paradajkou a rezom citróna. Ako prílohu podávame opekané zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1186
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1187

Podobné recepty:
  • Plnený teľací rezeň na rošte

    Plnený teľací rezeň na rošte

  • Teľací perkelt II

    Teľací perkelt II

  • Teľacie mäso na spôsob bažanta

    Teľacie mäso na spôsob bažanta

kuk