Rýnska roštenka
2003-02-25- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzej roštenky bez kosti, 60 g tuku, 80 g cibule, mletá červená paprika, 40 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej múky, 0,5 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ, vývar.
Postup
Krok 1
Odležané, očistené, umyté, osušené mäso pokrájame na roštenky, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na polovici rozpáleného tuku po oboch stranách rýchlo opečieme. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak, krátko popražíme, zalejeme horúcim vývarom, vložíme opečené roštenky a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Mäkké roštenky vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou, dobre povaríme, precedíme na roštenky a krátko podusíme. Pred podávaním dochutíme bielym vínom. Ako prílohu podávame varené, opekané zemiaky, dusenú ryžu a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.