Rýnska roštenka

2003-02-25

Ingrediencie

  • 400 g hovädzej roštenky bez kosti, 60 g tuku, 80 g cibule, mletá červená paprika, 40 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej múky, 0,5 dl bieleho vína, mleté čierne korenie, soľ, vývar.

Postup

Krok 1

Odležané, očistené, umyté, osušené mäso pokrájame na roštenky, okrajové blany narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a na polovici rozpáleného tuku po oboch stranách rýchlo opečieme. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak, krátko popražíme, zalejeme horúcim vývarom, vložíme opečené roštenky a pod pokrývkou dusíme do mäkka. Mäkké roštenky vyberieme, šťavu zahustíme zápražkou, dobre povaríme, precedíme na roštenky a krátko podusíme. Pred podávaním dochutíme bielym vínom. Ako prílohu podávame varené, opekané zemiaky, dusenú ryžu a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 1 1360
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1361

Podobné recepty:
  • Flambované bravčové rebierko

    Flambované bravčové rebierko

  • Sviečkové steaky na spôsob Wellington

    Sviečkové steaky na spôsob Wellington

  • Jahňacina s jogurtovou omáčkou

    Jahňacina s jogurtovou omáčkou

kuk