Pražská hovädzia pečienka

2003-02-07

Ingrediencie

  • 400 g zadného hovädzieho mäsa bez kosti (stehno, roštenka), 40 g tuku, 20 g varenej šunky, 1 vajce, 20 g zeleného hrášku, 50 g cibule, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, vývar alebo voda, 20 g čerstvého masla.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené, hovädzie mäso ostrým nožom narežeme tak, aby sme vytvorili potrebný otvor (vak) na plnenie. Plnka: Na rozpálenom masle opražíme na menšie kocky pokrájanú šunku, zelený hrášok, pridáme rozšľahané osolené vajce a pripravíme redšiu praženicu. Vychladnutou praženicou naplníme pripravené mäso, otvor uzavrieme kovovou ihlicou alebo špáradlami. Upravené mäso osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme opečené mäso, podlejeme vývarom a pod pokrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažným vývarom, drôtenou metlou rozmiešame, dobre prevaríme a precedíme. Na porcie pokrájanú pečienku podávame na teplom tanieri podliatu pripravenou šťavou. Ako prílohu podávame varené zemiaky, dusenú ryžu posypané zeleným sekaným petržlenom a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2080
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2081

Podobné recepty:
  • Hovädzie vtáčiky

    Hovädzie vtáčiky

  • Stupavská roštenka

    Stupavská roštenka

  • Dvojitý biftek - Chateaubriand

    Dvojitý biftek - Chateaubriand

kuk