Pravé lángoše

2003-06-18

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky, soľ, kvások (droždie, 1/2 hrnčeka teplej vody, nie viac ako 38 stupňov Celzia, lyžičku cukru).

Postup

Krok 1

Múka, kvások a teplá voda sa rukou zmiešajú a vymiesia do poloriedkeho cesta. Zmes necháme vykysnúť, približne 30 až 45 minút. Nožom z cesta odkrajujeme a tvarujeme bochníčky. Necháme ešte chvíľu kysnúť. Takto vykysnuté bochníčy vyťaháme do langošového tvaru a prudko vysmažíme na väčšom množstve rozohriateho oleja.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2468
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2469

Podobné recepty:
  • Pečený pstruh na arménsky spôsob

    Pečený pstruh na arménsky spôsob

  • Rezance zapekané so špenátom

    Rezance zapekané so špenátom

  • Citrónovo jogurtová bábovka

    Citrónovo jogurtová bábovka

kuk