Hovädzia pečienka na zelenine

2003-02-05

Ingrediencie

  • 400 g zadného hovädzieho mäsa alebo roštenky bez kosti, 40 g tuku, 40 g údenej slaniny bez kože, 400 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 40 g cibule, 20 g hladkej múky, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový orech, soľ, voda alebo vývar, 10 g masla.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené mäso odblaníme, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenom tuku. Na tuku po opekaní popražíme na malé kocky pokrájanú údenú slaninu, speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, popražíme očistenú, na tenké kolieska pokrájanú zeleninu, pridáme opečené mäso, muškátový orech, podlejeme vriacou vodou a pod pokrývkou za občasného prelievania vlastnou šťavou dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom, rozmiešame a najmenej 20 minút varíme. Hotovú šťavu prelisujeme (prepasírujeme) cez husté cedidlo, podľa potreby zriedime vývarom, dochutíme soľou, krátko povaríme a zjemníme čerstvým maslom. Ako prílohu podávame varené zemiaky, dusenú ryžu posypané sekaným zeleným petržlenom a rôzne zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 763
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

764

Podobné recepty:
  • Pražský teľací rezeň

    Pražský teľací rezeň

  • Piknikové hovädzie pečené

    Piknikové hovädzie pečené

  • Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

    Jahňacie pliecko na víne s rozmarínom

kuk