Pečené špikované teľacie stehno

2003-01-23

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho stehna bez kosti (svalovník frikando), 60 g údenej slaniny bez kože, 60 g čerstvého masla, 10 g hladkej múky, soľ, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené stehno pretiahneme na tenké rezance pokrájanou slaninou, osolíme a zo všetkých strán opečieme na rozpálenom masle (2/3). Potom podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a za občasného prelievania vlastnou šťavou, prípadne podlievania vývarom pečieme do mäkka. Upečené mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Pred podávaním zjemníme surovým maslom. Porcie pečeného stehna podávame na teplom tanieri podliate horúcou šťavou. Ako prílohu podávame varené, dusené, opekané zemiaky posypané sekaným zeleným petržlenom a rôzne šaláty zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 862
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

863

Podobné recepty:
  • Ražeň z troch druhov mäsa

    Ražeň z troch druhov mäsa

  • Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

    Bôčikové závitky s chlebovou knedľou

  • Rezeň na pekáči

    Rezeň na pekáči

kuk