Husárska roláda

2003-01-20

Ingrediencie

  • 1,3 až 1,5 kg bravčového bôčika, 150 g klobásy, 1 vajce, 1 červenú kapiu, hrášok, mleté biele korenie, rascu, 3 strúčiky cesnaku, soľ. Zemiakové opekance: 1 kg zemiakov.

Postup

Krok 1

Kožu z mäsa čiastočne odstránime. Mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý ešte rozklepeme. Plát mäsa osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou. Mäso na plnku pomelieme, mierne osolíme, pridáme korenie, rascu, 1 prelisovaný cesnak, 1 vajce a vymiešame. Hmotu rozotrieme na polovicu pripraveného plátu bôčika (Ľ vynecháme, 2/4 potrieme a opäť 1/4 vynecháme). Klobásu prekrojíme po dĺžke a položíme na začiatok rolády. Mletú hmotu posypeme hráškom, ktorý pozatláčame do hmoty. Kapiu pokrájanú na rezančeky a poukladáme na mleté mäso. Plát zvinieme tak, že začneme od klobásy. Roládu zviažeme motúzikom. Osobitne previažeme konce, aby hmota nevytekala. Preložíme na vymastený pekáč a podlejeme asi 1 dl vody. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Počas pečenie roládu podlievame vypečenou šťavou. Upečenú roládu vyberieme, výpek prelejeme do panvice. Výpek posypeme múkou, osmažíme, podlejeme vodou alebo vývarom a povaríme. Zemiakové opekance: zemiaky uvaríme v šupke, postrúhame na rezance. Cibuľu nadrobno pokrájame, speníme na oleji, pridáme zemiaky (nemiešame), osolíme, okoreníme, posypeme rascou, otočíme ich a opečieme z druhej strany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1445
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1446

Podobné recepty:
  • Banícky šlambuc z Tatabáne

    Banícky šlambuc z Tatabáne

  • Hydinový šalát s pomarančmi a jablkami

    Hydinový šalát s pomarančmi a jablkami

  • Jahňacie stehno (pliecko) na cesnaku

    Jahňacie stehno (pliecko) na cesnaku

kuk