Šunkové palacinky

2003-01-15

Ingrediencie

  • 50 g hladkej múky, 1,5 dl mlieka, vajce, lyžicu oleja, soľ. Plnka: 12 plátkov šunky, alebo prerastenej údenej slaniny, 200 g šunky, 1,5 dl šľahačkovej smotany, tri plátky želatíny, dve lyžice masla alebo rastlinného tuku (margarínu), tri lyžice hladkej múky, 2 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Múku s mliekom, olejom a štipkou soli vymiešame a primiešame vajce. Cesto necháme asi 15 minút odpočívať. Z cesta upečieme tri palacinky, rozložíme ich a necháme vychladnúť. Želatínu necháme rozpustiť v studenej vode. Múku opražíme na tuku, zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme asi minútu. Želatínu vytlačíme a necháme rozpustiť v omáčke. Ušľaháme smotanu. Šunku pokrájame na malé kúsky, v mixéri ich mierne rozmixujeme a vymiešame s omáčkou. Masu necháme mierne vychladnúť a potom primiešame šľahačku. Každú palacinku obložíme štyrmi plátkami šunky (slaniny), potrieme šunkovou penou a pevne zvinieme. Palacinky vložíme na 30 minút do chladničky. Potom ich šikmým rezom pokrájame na plátky. Môžeme podávať s pažítkovou omáčkou, ktorú si pripravíme tak, že zmiešame 1,5 dl majonézy s 2,5 dl kyslej smotany, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Dve viazaničky pažítky najemno pokrájame a vmiešame do omáčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

754

Podobné recepty:
  • Syrový kokteil

    Syrový kokteil

  • Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou

    Grilované hrianky s mozzarellou a paprikou

  • Praženica s hubami a slaninou

    Praženica s hubami a slaninou

kuk